Att möta kroppsminnen

Forskningen kanske bara är i sin linda när det gäller kroppsminnen men en del nya teorier kommer angående känslors betydelse för vår hälsa och vårt mående. Det har länge varit känt att våra kroppar minns saker som hänt. Det får mig att fundera över fantomsmärtorfantomen02, då en person som blivit av med exempelvis en hand, kan förnimma och känna smärtan i den trots att den inte längre finns. Kan det också räknas som ett kroppsminne?

Frigörande andning är ett sätt att möta kroppsminnen som finns i vår kropp. Kroppsminnen kan sägas vara känslomässiga låsningar som inte sällan ger upphov till olika smärtor, men också på ett mentalt plan begränsar oss i vardagen. DSC00772

Frigörande andning är ett sätt att genom djup avspänning och via en andningsteknik, under ledning av utbildad andningspedagog komma i kontakt med kroppens minnen. Minnen som kan ha en begränsande påverkan i vårt dagliga liv. Kroppsminnen som gör att vi faktiskt inte lever fullt ut, utan begränsas. Minnen i kroppens celler och olika delar som påverkar energinivån och håller oss tillbaka. Jag vet inte om ni i höstas såg programmen i TV om den lilla flicka som utsattes av sin morfar, vid upprepade tillfällen för sexuella övergrepp. Läkare och psykologer kunde inte förstå varför hennes ben låste sig i en speciell vinkel. Man till och med filmade henne i hennes utsatthet och visade upp för läkare världen över….kroppens reakation visade att något var galet…..men ingen förstod vad…..Handmassage[1]

Under mina år som andningspedagog har många personer fått möjlighet att möta kroppsminnen, andas in i den bakomliggande känslan, låsningen, kränkningen osv. Många är klienterna som redan efter några få sessioner frigörande andning återfår sin självkänsla och tar tag i sina liv och ändrar inriktning. Blir mera levande och står upp för sig själv och sina behov.50-årspresenten 015

Nyligen hade jag en ung kvinna som haft det jobbigt under sin uppväxt med mobbing, vilket påverkat hennes hela personlighet…hur hon möter nya människor, hennes självkänsla och begränsat hennes valmöjligheter……jag ska småningom berätta mera om hennes resa. Hon har lovat att jag får delge den i en blogg….till dess njut av sommarens få dagar  med solsken….och kom ihåg att den största solen bär du inombords…..

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *