Infant Grasping Mother's FingerAndningen i behandling

I Ryssland är andningsteknik central vid behandling av olika sjukdomar. Läs mera under mina bloggar om Endogen Andning, Frigörande Andning och Medveten andning.

Forskning av bland annat Caroline Perth har i sin forskning visat att kroppen bildar så kallade känslomolekyler. I sin populärvetenskapliga bok ”Molecules of Emotion” klargör hon att våra tankar och känslor påverkar vår hälsa. Hon har forskningsbevis hur dynamiskt informationssystemet, länkar ihop vårt medvetande och vår kropp, med hjälp av kroppens kemi. Hon talar om kroppsminnen men också vikten av att förstå oss själva, våra känslor och sambandet mellan våra tankar och våra kroppar för att kunna öka förståelsen kring oss själva.

Australien är en annan del av världen där det pågår en hel del forskning kring andning och frigörande andning. Australien är för övrigt ett av få länder i världen där utbildning till Andningspedagog ingår som en del av det ordinarie utbudet i skolan och ger rätt till studiemedel. Snorkeling at the Great Barrier Reef

Även i Sverige har forskning skett inom området kroppsminnen om än i  mindre omfattning psykologer vid Umeå Universitet har utvecklat en modell som jag beskriver i en tidigare blogg.

Själv har jag närmare 15 års erfarenhet av olika andningstekniker och har hjälpt många med olika former av problematik. Carefree Woman

Sömnsvårigheter, oro, låg självkänsla, skräck, rädslor, relationsproblem, migrän och andra typer av huvudvärk, trötthet, utbrändhet, menopaus, begränsningar av olika slag….

och kan bara konstatera att andningen är ett underskattat verktyg. Det ger så stora, ofta också snabba och omvälvande resultat. Det allra bästa är att det sker utan att man tillför någon form av kemiska substanser…. Jag jobbar med flera olika andningstekniker där individens behov avgör vilken metod som väljs.

11 december 2014 håller jag ett föredrag på Hälsans Hus i Stockholm om just mina erfarenheter av/med frigörande andning och då kan du också prova frigörande andning i grupp! Håll utkik mera information kommer….

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *