Young Woman Standing with Arms Stretched Out

Det första vi gör när vi föds är att ta ett andetag och det sista i jordelivet är en utandning. Vi måste andas annars dör vi. Möjligen kan några av oss hålla andan under några minuter, men andningen är livsuppehållande utan den fungerar inte vitaliseringen och energiförsörjningen av kroppen. Inte heller en rad andra viktiga funktioner som andningen påverkar.

Man kan ana att vi redan för flera tusen år sedan började man använda andningstekniker och andningskontroll inom yogan. I litteraturen kring yogaformer återkommer vikten av andningskontroll. Förutom andningens centrala roll inom yoga finns Medveten andning, Frigörande andning, Rebirthing, Endogen andning och ytterligare ett antal andningstekniker i syfte att hjälpa individer att må bättre.Infant Grasping Mother's Finger

 

Själv erbjuder jag Medveten andning, Frigörande andning och Endogen andning vid sidan om de andningsövningar/tekniker som följer med Tibetansk yoga. Jag är utbildad och diplomerad andningspedagog samt även i diplomerad i endogen andning.

 

Andningen kopplas också nära samman med själen och ganska ny forskning visar på att det finns ett samband. Bland annat Caroline Pert som i sin forskning talar om molecules of emotions. Känt är också att vi som människor har kroppsminnen, dvs kroppen minns vissa saker vi varit med om.

 

Couple on BeachAtt känslor som är jobbiga och inte blir bearbetade sätter sig och ger upphov till kroppslig smärta är tycks även vara känt bland medicinskt utbildade. Wilhelm Reich pratar om muskelpansar, att individer med exv. obearbetade trauman omedvetet skaffar sig ett skyddande”skal”i form av spända muskler. Slutligen blir detta som ett  muskelpansar som påverkar såväl kroppshållning som måendet men också kroppens metabolism.

Du kommer att hitta mera information om andning och andningstekniker på denna sida, välkommen åter!ewy när vä Ewy

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

På gång

sanaugustin När jag var 5 - 6 år berättade jag mina minnen, de vuxna sa att jag.... Under våren kommer jag att ha prova och informationskvällar om Frigörande Andning, Medveten Andning, Tibetansk yoga och Tidigare liv. Är du intresserad och vill få en inbjudan anmäl dig på ewy@ewylindgrenhenningstedt.se med namn, mejl och telefonnummer. Planer finns på grupper, bara passande lokaler hittas. Regressionsterapeut och Diplomerad andningspedagog, med 15 års erfarenhet. Ewy är verksam i Umeå men ger kurser i hela Sverige.... VÄLKOMMEN!  

Frigörande Andning

Frigörande andning är en andningsteknik, där du kan komma i kontakt med det som begränsar dig i vardagen, ge Dig möjlighet att växa och göra stora kliv i din utveckling...läs mera

Medveten Andning

I vår stressade värld är det viktigt att ta hand om sin andning, att prova denna andningsövning som kanske hjälper dig en bit på väg. Balans